קיבלת צו ראשון? הכנה לקראת מבחני צו ראשון ותרגול = הצלחה בטוחה וציון דפ”ר מקסימלי בדרך לצה"ל!
בטוח שאלת את עצמך מה יהיה תפקידך בצבא?
התשובה לכך תלויה לא מעט בתוצאות המבחנים לצו ראשון האם תהיה זו תקופה של עשייה, התפתחות והתנסות, או זמן מבוזבז?
כל זה ייקבע לפי התוצאות שלך במבחן הפסיכוטכני לצו ראשון.. במילים אחרות: לדפ”ר ולקב”א יש הרבה מאוד משקל!
מהם מבחני צו ראשון? כל צעיר או צעירה שהגיעו לגיל המתאים, מקבלים צו להתייצבות בלשכת הגיוס, הנקרא “צו ראשון”.
מתחילת תהליך הגיוס ועד לסיומו אתם קרויים “מיועד לשירות ביטחון” או בקיצור מלש”ב. כמלש”בים תעברו מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון – בדיקות לקביעת מידת התאמתכם למילוי תפקידים בשירות הביטחון ועל פי נתונים ובדיקות אלו יקבע אילו תפקידים יפתחו בפניכם. אצלנו תוכלו להיבחן במבחן פסיכוטכני לדוגמא, המותאם למבחני התפקיד בו אתם מעוניינים.
למה זה חשוב?
המפגש הראשון שלכם עם צה”ל מתקיים במסגרת צו ראשון, לאיכות מפגש זה השפעה קריטית על עתידכם בצה”ל, מפגש זה יכריע אלו תפקידים יפתחו בפניכם בשרות הצבאי. במפגש זה למעשה נקבעת תעודת האיכות שלכם, הנתונים שיאספו ביום זה יהיו אלה שיקבעו לאיזה תפקידים תוכלו להגיע וכיצד תממשו את עצמכם בצבא. ככל שהשאיפה גבוהה יותר, כך חשוב להשיג בצו הראשון תוצאות גבוהות יותר. היות והתחרות על התפקידים היוקרתיים בצבא גבוהה, יש חשיבות לכל הישג שתשיגו. פערים קטנים ביותר יכולים להכריע את הכף.
חשוב לדעת!
כדי להחליט לאלו תפקידים את/ה מתאימ/ה, צה”ל עורך תהליך מיון קפדני ושיטתי ואת תוצאותיו (כמעט) לא ניתן לשנות. על בסיס הנתונים שיתקבלו בצו הראשון אין אפשרות לערער, הצבא לא מאפשר בשום אופן מועד ב’. אם לא התכוננת כראוי או הגעת לא מוכן/ה – זה מה יש, הרמה שתפגין/י במבחנים השונים בצו ראשון יקבעו את הדפ”ר והקב”א שלך ואת מגוון התפקידים שיפתחו בפניך (ולבנות תוצאות יום המאה), ועל פי נתונים אלה יקבע עתידך הצבאי, ללא שום אפשרות למועד ב’ (אימות נתונים).
שני ציונים חשובים ייקבעו במהלך יום זה:
קב”א (קבוצת איכות)=מדובר בציון שנע בין 41 (הנמוך ביותר) עד 56 (הגבוה ביותר) ומבוסס על נתונים הנמדדים בצו ראשון כגון, יכולת חשיבה שנקבעת באמצעות המבחנים הפסיכוטכניים, השכלה כפי שנקבע במסגרת אימות נתונים ועוד (יפורט בהמשך).
פרופיל רפואי = מדובר בציון שמטרתו לקבוע התאמה וכשירות רפואית וגופנית. הציון נע בין 21 (נמוך ביותר – פרופיל 21 פוסל משירות בצה”ל, למרות שניתן להתנדב) לבין פרופיל 97 (הגבוה ביותר). פרופיל 64 ומטה פוסל אפשרות לשירות בתפקידי לחימה (יפורט בהמשך).
בהתייצבותכם למבחני צו ראשון, דאגו להביא עמכם את הדברים הבאים:
✔ תעודה מזהה: תעודת זהות או דרכון ישראלי, רישיון נהיגה ממוחשב או תעודת עולה. אם ברשותכם דרכון זר יש להביא גם אותו.
✔ פרטים אישיים של ההורים: שמותיהם, מספרי הזהות שלהם ושנת הלידה.
✔ תעודות ואישורים על לימודים עיוניים ומקצועיים.
✔ כתובת דואר אלקטרוני על גבי דף. אם אין, מומלץ לפתוח כתובת דואר אלקטרוני טרם ההתייצבות, על מנת שתוכלו לקבל מידע ישירות באמצעות האינטרנט.
✔ צו התייצבות שקיבלתם.
✔ אם הינכם לקויי למידה, יש להביא את האבחון הדידקטי שברשותכם. אם אובחנתם כבעלי הפרעת קשב וריכוז יש להביא אבחון שנערך על ידי נוירולוג\פסיכיאטר.
✔ יש להביא את השאלון הרפואי שנשלח לביתכם, לאחר שמילאתם את כולו בעזרת הוריך והרופא המטפל (השאלון כולל חלק שעליכם למלא בעצמכם, חלק שעל רופא\ת המשפחה למלא וחלק אשר מיועד למרכיבי משקפיים\עדשות מגע והוא ימולא ע”י אופטומטריסט). כמו כן, יש לשלוח את השאלון המלא ללשכת הגיוס כשבועיים לאחר קבלתו.
✔ מומלץ להביא תוצאות בדיקת שתן כללית עדכנית ל-3 חודשים (במידה והבדיקה אינה תקינה, יש להביא חוות דעת של הרופא המטפל). במידה ואין ברשותכם תוצאות בדיקת שתן, תיגש לפני הבדיקות הרפואיות לתת בדיקת שתן.
✔ פרטים על קופת החולים: שם הקופה, שם הסניף, שם הרופא המטפל, טלפון במשרד הקופה.
✔ אם מסיבה כל שהיא אין באפשרותכם להגיע ללשכת הגיוס במועד שזומנת, עליך לפנות למרכז השירות של צה”ל בטלפון: 03-7388888 או לפנות למיטב דרך עמוד הפייסבוק.
✔ את האישורים השונים מומלץ לשלוח מראש באחת מהדרכים הבאות על מנת לחסוך זמן המתנה בלשכת הגיוס: פקס – 03-7388880, מייל –meitav@idf.gov.il.
יש לציין כי ההתאמות הניתנות במבחני הדפ”ר יינתנו על בסיס אבחון רשמי בלבד. היות ומבחני הדפ”ר שונים במהותם ובתוכנם מבחינות הבגרות, לא יינתנו התאמות על בסיס המלצה בית ספרית.
לידיעתכם, נתוני האבחון יועברו לידיעתם של בסיסי ההדרכה לשם מתן התאמות בקורסים הצבאיים.
מלא\י עכשיו את הטופס הבא ונחזור בהקדם עם פרטים נוספים: