משולש ההצלחה בקריירה

במציאות משתנה משתנה משתנה

triangle333-e1676451324980.png

התפתחות מקצועית כוללת את סך הלמידה והניסיון שאנו צוברים בקריירה,/ תואר ראשון ושני, הכשרה מקצועית, עבודה, השתלמויות ועוד.
ברור לנו כי כבר לא ניתן להתבסס רק על התואר ו/או ההכשרה שעברנו ולקוות לטוב,
תקופה זו חלפה מהעולם. במציאות אנו נדרשים להתפתח מקצועית ולהתעדכן כל הזמן על מנת להישאר רלוונטיים בשוק התעסוקה.

תחושת המסוגלות האישית חיונית היום יותר מתמיד,
במשך כל הפעילות אנו נחזק את המסוגלות האישית שלך,
את האמונה ביכולתך. ה-mindset שלך משמעותי  ביותר להצלחתך.
תהליך בחירת הכיוון המקצועי שלך נעשה על בסיס היכולות והחוזקות שלך כפי שיתבטאו באבחון המקצועי ובשאר הפרמטרים הנבדקים. כלומר,
קיים בסיס איתן לבחירות המתקבלות. על כן בכדי להצליח חיוני שתאמינ/י בהצלחתך.
ה-mindset שיתקבע יקבע במידה רבה את סיכוייך להצליח.

המיומנויות והיכולות האישיות שלנו,
הם הכלים המרכזיים באמצעותם נוכל להתמודד עם המציאות המשתנה, באמצעותם נוכל לעשות את ההתאמות המתבקשות ולהתאים את עצמנו לעולם החדש המתהווה ומשתנה כל הזמן.
בעידן החדש יצליחו אלה שיהיו תקשורתיים ובעלי יכולת לנהל יחסים ותקשורת אפקטיבית במעגלי החיים השונים.
אלה שיהיו יותר יצירתיים ויצליחו למצוא פתרונות טובים ושוב להתאים את עצמם למציאות המשתנה.
בעלי גמישות מחשבתית, בעלי יכולת לעבוד בסוגים שונים של צוותים (צוות  אורגני, וירטואלי, צוות משימה ועוד).

מאת: ברנרד סידון הסטטיסטיקה מראה כי רק 30% מהעסקים הקטנים והבינוניים שורדים ב- 5 השנים הראשונות, כלומר 70% מהעסקים מסגרים בפרק זמן של עד 5 שנים מיום הקמתם. האם מדובר בגזרת גורל? האם 70% מהרעיונות לא היו נכונים? התשובה לשתי השאלות הללו היא- לא! אז מה הסיבה לסגירתם של כל כך הרבה עסקים בזמן כל כך קצר?

למה אנשים פונים לעצמאות?

לשם התחלה חשוב להבין מדוע אנשים פונים למסלול של קריירה עצמאית. אני מבחין בין שני גורמים מרכזיים המניעים אנשים להפוך לעצמאיים ו/או ליזמים:
  • מניעים פנימיים – דרייב פנימי להקמת עסק אשר מטרתו להציע מוצר, שרות חדש או קיים. במסגרת זו המניע יכול להיות מתן ערך מוסף שאינו קיים בשוק, או הצעת מוצר או שירות שהוצעו עד היום במסגרת של שכיר, כאשר הסיבות למעבר לעצמאות יכולות להיות שונות ומגוונות.
  • מניעים חיצוניים – מאפיינים אנשים אשר בוחרים בעצמאות כמסלול עוקף השכלה. במסגרת זו נכללים אנשים אשר מסיבות שונות לא רכשו השכלה או מקצוע נדרש עקב סיבות משפחתיות או לקויות שלא אובחנו או טופלו, ולאור זאת שוק העבודה מציע להם משרות שאינן אטרקטיביות – משרות לא יוקרתיות, עם שכר נמוך, ללא אפשרות לקידום. אנשים אלה, אשר לרוב הינם אינטליגנטים רואים ביזמות מסלול עוקף השכלה, אשר יכול לשפר את מצבם הכלכלי ובאמצעותו יוכלו להגיע לרמת חיים, יוקרה ומעמד טובים יותר.

עצמאי בעל כורחו

בתוך העצמאים שהחלטתם מאופיינת על ידי מניעים חיצוניים ניתן לכלול גם את העצמאי בעל כורחו. כאן ניתן להבחין בשלושה סוגי עצמאים:
  • מקצועות חופשיים – אנשים שהפכו לעצמאים או סמי-עצמאים כתוצאה משינויים בשוק העבודה כגון בעלי מקצועות חופשיים אשר בעבר הועסקו ע"י חברות או גופים ציבוריים, כאשר גופים אלה כיום קונים את השרות במסגרת מיקור חוץ. במסגרת זו ניתן לראות חברות וגופים רבים אשר מעסיקים את רוב עובדיהם כקבלני משנה.
  • מולטי קריירה – עובדים אשר לאור אילוצי השוק עובדים בחצי משרה ואת יתרת זמנם הם ממלאים כעצמאיים. לעיתים באותו המקצוע או התפקיד בו הם עובדים כשכירים ולעיתים בעיסוקים אחרים. ניתן לכנות קבוצה זאת בשם מולטי- קריירה, אנשים העובדים במספר תצורות של עבודה, חלק מהזמן כשכירים וחלק כעצמאים. חשוב לציין כי השינויים הטכנולוגיים מאפשרים כיום לעשות זאת יותר מבעבר, כמו כן נתוני שוק העבודה מעודדים תופעה זו.
  • סיבות אישיותיות – אנשים אינטליגנטים אשר מסיבות אישיותיות שונות כגון קשיי התארגנות, לקויות תקשורת בין אישית ועוד מתקשים להשתלב במקומות עבודה או לעמוד בדרישות השוק, ולכן פונים למסלול העצמאי.

מדוע 70% אינם שורדים?

נחזור למחקרים המראים כי אותם 30% מהעסקים השורדים 5 שנים, מאופיינים בהשכלה גבוהה של היזם ובדרך כלל מדובר ביזם צעיר ויחיד. אך מה קורה עם בעלי העסקים ללא השכלה, אשר הפכו לבעלי עסקים בגיל מבוגר לאור אילוצי שוק העבודה? בנוסף בעלי עסקים רבים לא עוברים הכשרה מסודרת לקראת הקמת העסק, וגם אם כן במקרה הטוב מדובר בהכשרה קצרה של קורס יזמות או קורס להכנת תכנית עסקית. אך לא די בכך לעצמאים אשר הפכו לבעלי עסק בעל כורחם מסיבות של חוסר במיומנויות נדרשות לשוק העבודה, קשיים בהתנהלות אישית, חוסר בהרגלי עבודה הקריטיים להצלחה. יזמים אלה נשארים באותו מצב ואף חמור מכך, כיוון שכבעלי עסק הם נדרשים גם למיומנויות ניהול עסק על כל המשתמע מכך. כמו כן צריך לזכור שהצלחה כשכיר אינה ערובה להצלחה כעצמאי לאור המיומנויות השונות הנדרשות בשני המסלולים. המסקנה היא שהעסקים שאינם שורדים בתקופה של 5 השנים הראשונות הם תוצאה של חוסר במיומנויות אישיות של בעל או מנהל העסק, חוסר ידע בניהול נכון של העסק ואי רכישת ההרגלים הנדרשים מבעל עסק.

השתלבות במעברים – סדנה להקניית מיומנויות ניהול עסק

אנו במכון השתלבות במעברים מציעים תכניות להקניית מיומנויות חיוניות הנדרשות לבעלי עסקים קטנים. תכנית זו מיועדת לבעלי עסקים קטנים אשר מבינים כי בעידן זה חובה ללמוד כיצד מקימים ומנהלים עסק, אשר מעוניינים לנהלאת העסק שלהם ולהצליח בשוק תחרותי. כדי לרכוש את המיומנויות הנדרשות להצלחה בעסק לא צריך תארים או השכלה קודמת, צריך מוטיבציה ללמוד, מחויבות אישית, השקעה בלימודים ולקיחת אחריות.

תכנים מרכזיים

  • אימון קבוצתי ואישי לפיתוח הרגלי עבודה הנדרשים מבעל עסק.
  • מיומנויות ניהול עיקריות לבעל עסק.
  • שיווק אישי ושיווק העסק כאורח חיים.
  • מיומנויות תקשורת מקדמת לעסק – דפוסי תקשורת עם עובדים, ספקים ולקוחות.
  • בנייה וניהול תכנית העבודה.
  • השתלבות במעגלי החיים – העסק, המשפחה, אני.
לוגו של וואטסאפ

רוצה לשמוע פרטים על התוכנית?

מלא\י עכשיו את הטופס הבא ונחזור בהקדם עם פרטים נוספים:

Call Now Button דילוג לתוכן