שינוי קריירה

לאורך החיים המקצועיים אנו עוברים מעברים שונים ומגוונים, חלקם מעברים מתוכננים כגון: קידום בתפקיד, חזרה מחופשת לידה, חזרה מרילוקיישן וכדומה. חלק מהמעברים לא מתוכננים או לא רצויים כגון: פיטורים, שינוי כתוצאה מתקיעות במקום העבודה ללא קידום, חוסר עניין ותחושה של בזבוז זמן, חוסר מימוש עצמי, שינויים בציפיות, שינויים משפחתיים.
יתכן ואת/ה מבינים שהמקצוע/תפקיד שלכם בקרוב כבר לא יהיה רלוונטי והבינה המלאכותית והאוטומציה יחליפו אותו. זה הזמן לעשות חישוב מסלול מחדש ולהיערך מראש.
מעבר לקריירה שנייה עם השתלבות במעברים
השתלבות במעברים, כשמה כן היא מתמחה בסיוע לאנשים להצליח ולהשתלב נכון במעברים בקריירה. אם ברצונך להוביל את השינוי ולעבור לשלב הבא בקריירה שלך בהצלחה – אנו כאן בשבילך. מעברים אלה יכולים להיות קשים, מתסכלים, מאיימים ולא נעימים אך גם יכולים להיות מעצימים, מרעננים ומאפשרים ניצול הזדמנויות שלא חשבנו עליהם קודם לכן.
עם הכוונה מקצועית נכונה הם יכולים להיות הזדמנות לצמיחה והתפתחות, הזדמנות לעצור ולהתבונן על הדרך שעשית עד כאן ולאן ברצונך להוביל את חייך להמשך. כן להוביל ולא להיות מובלים. התהליך הנו אישי ומותאם במיוחד בשבילך, התהליך כולל מספר שיחות עם פסיכולוג תעסוקתי.

שלב ראשון: היכרות מעמיקה וזיהוי הגורמים שגרמו לצורך בשינוי. לעיתים מדובר בצורך בשינוי ברמה ראשונית, כלומר צורך בשינוי מקצועי ולעיתים מדובר בשינוי בתפקיד או בארגון.
שלב שני: גיבוש מחודש של שאיפות תעסוקתיות מותאמות לשלב זה בחייך. למה להישאר מחויבים להחלטה שקבלנו כשהיינו בני 18 או 21. המציאות משתנה, הציפיות מעצמנו משתנות, מה שהיה חשוב פעם אולי כבר לא כל כך חשוב.
בחינת היכולות והכישורים, הפערים והחסמים בדרך למימוש שאיפותיך התעסוקתיות בהתחשב בתנאי השוק. לרוב בשלב זה בחיים לרוב לא נדרש אבחון תעסוקתי, אך לעיתים אנו מחליטים לקיים אבחון יכולות וכישורים מלא או חלקי.
שלב שלישי: על בסיס מיפוי זה והגדרת יעדים קונקרטיים להמשך מתקיים תהליך ליווי והכוונה תעסוקתית עד להתמקמות מחודשת בתפקיד החדש.
משך התהליך נע בין 3 עד 5 פגישות,

לפני כמה שנים הגיעה אלי לייעוץ נועצת בת 38 אשר פוטרה מתפקיד ניהולי בחברת היי טק, שתי חברות התמזגו ותפקידה התייתר, מי שהייתה רגילה לעבוד 12 ו-14 שעות עבודה ביום, לפתע ביום אחד מצאה את עצמה ללא עבודה. היא החליטה בחוכמה רבה להתמקד בהזדמנות שבפיטורין ולא במשבר, על כן הגיעה לייעוץ והכוונה לחישוב מסלול מחדש ולא ניסתה לחזור מיד לשוק העבודה. זכור לי שבתחילת הפגישה הראשונה אמרה לי "אני כאן לא כי אין לי הצעות עבודה, להיפך, מבלי שאחפש פנו אלי גורמים שונים והציעו לי תפקידים, חלקם בכירים יותר ובשכר גבוה יותר מכפי שהשתכרתי טרם הפיטורין. אני כאן כי אני מרגישה שנתנה לי הזדמנות להגיע לצומת ואני רוצה באמת לבחור לאן אני פונה, מבלי להיות מחויבת להחלטה שקבלתי כשהייתי בת 18, עת התקבלתי ללימודי עתודה בטכניון במגמת הנדסת חשמל. גישה זו מאוד הרשימה אותי, זו הגישה שהייתי ממליץ לכל אחד ואחת כאשר מגיעים לצומת דרכים בקריירה. זה שקבלנו בעבר החלטה נכונה ככל שתהיה לשעתה, זה לא ברור כלל שהחלטה זו צריכה לחייב אותנו אחרי שנים. אנו השתנינו, הציפיות שלנו מעצמנו ומהעבודה השתנו, יש לנו צרכים חדשים ותחומי העניין שלנו השתנו. אנו חיים פעם אחת והצמתים בחיים מהווים הזדמנות לעצור את מרוץ החיים, להתלבט ולחשוב מחדש על המשך הדרך.
אגב, התהליך עזר לה לקבל החלטה אמיצה ולעשות שינוי מהותי בתחום העיסוק ולהביא את היכולות והניסיון שצברה בהיי טק לתחום אחר לחלוטין.
הניסיון הקודם שלנו מהווה נכס משמעותי גם אם אנו עוברים לעיסוק מעולם תוכן אחר.

גם אם לא הגעתם לצומת ואתם מרגישים:

  • חוסר סיפוק מהעבודה למרות השכר והתנאים.
  • צורך באיזון בין עבודה למשפחה ותחביבים.
  • תקיעות וחוסר התפתחות.
  • פוטרת וקשה למצוא עבודה בתחומך.
  • רוצים להיות עצמאיים.
  • שכר לא מספק.

זה הזמן לעצור ולהתלבט עם אנשי מקצוע, על מנת שהפעם הבחירה תהיה באמת בהתאם לצרכים העכשוויים שלכם, בהתאם למציאות ו/או לשאיפות הנוכחיות שלכם.

אם תרצה/י עזרה מקצועית בתהליך זה, הצוות המקצועי של השתלבות במעברים יסייע לך לתכנן את השלב הבא בחייך המקצועיים.

לוגו של וואטסאפ

רוצה לשמוע פרטים על התוכנית?

מלא\י עכשיו את הטופס הבא ונחזור בהקדם עם פרטים נוספים:

Call Now Button דילוג לתוכן